+370 460 48105 +370 460 49008 Savitarna

Vasarą bus pasirūpinta ir augintinių troškuliu

Aplinka, Miestas

Artėjant vasaros sezonui bendrovė „Palangos komunalinis ūkis“ viešosiose vietose plečia nemokamai tiekiamo geriamojo vandens fontanėlių tinklą.

S. Dariaus ir S. Girėno bei Meilės alėjos sankirtoje prie tako į paplūdimį pradėjo veikti „Rotary“ klubo padovanotas modernus fontanėlis, kurio vertė – apie 7 tūkst. eurų. Tai jau devintasis prie miesto geriamojo vandens tinklų prijungtas vandens fontanėlis.

Tris iš jų komunalininkai yra įrengę Šventojoje: centrinėje aikštėje ir atkuriamo Šventosios uosto prieigose. Centrinėje Palangoje du fontanėliai įrengti Jūratės ir Kastyčio skvere, Lino take prie paplūdimio, vėžlio formos J. Basanavičiaus gatvėje prie Kurhauzo ir šunų vedžiojimo aikštelėje.

Šiltuoju metų laiku veikiantys fontanėliai yra paklausūs. Per vasarą kas mėnesį juose sunaudojama po 3 – 6 kubus vandens.

Paskutiniu metu kurorte statomi modernūs fontanėliai turi tris čiaupus. Nuspaudus atskirus mygtukus vandens čiurkšlė gėrimui paduodama į viršų. Iš kito čiaupo vandens galima įsipilti į indą, o fontanėlio apačioje iš esančio čiaupo į indą tekantis vanduo skirtas augintiniams.

Kaip teigė uždarosios akcinės bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Gediminas Valinevičius, dabar geriamojo vandens fontanėliai projektuojami prie visų naujų viešųjų objektų. Jie atsiras prie miesto savivaldybės administracijos pastato baigiamo statyti Jaunimo centro ir prie stadiono pradedamo statyti ekstremalaus sporto aikštyno.


UAB „Palangos komunalinis ūkis“ informacija

Savitarna

Paslaugų valdymas bei sąskaitų apmokėjimas

Atliekos

Atliekų tvarkymo taisyklės, išvežimas

Daugiabučiai

Daugiaubučių administravimas, renovacija

Autobusų stotis

Vietinės bei tarpmiestinės kelionės, bilietai, siuntos

Laidojimo namai

Ritualinės paslaugos

Bangų fonas